Strona główna » Przepisy » Przepisy » Szakszuka » Szakszuka

Szakszuka

Dostęp Tylko dla Klubowiczów Dołącz do klubu lub Zaloguj się

Szakszuka to doskonale znane i uwielbiane na całym świecie danie, które wywodzi się z północnej Afryki. Składa się głównie z jajek i sosu pomidorowego. Warto zaznaczyć, że aktualnie nie ma jednego uniwersalnego przepisu na szakszukę. Mogą się one mniej lub bardziej różnić pod względem pojedynczych składników, lub użytych przypraw. Popularnym doborem idealnie pasującym do szakszuki są zazwyczaj kmin rzymski, chili czy wędzona papryka

Szakszuka - wartościowe śniadanie pełne witamin

Proponowany przez nas przepis na szakszukę to wspaniały pomysł na szybkie i wartościowe śniadanie, które zapewni zastrzyk energii na dobry początek dnia. Dzięki wykorzystaniu sosu pomidorowego dostarczamy do organizmu cenne witaminy, między innymi C, B, K oraz PP. Jest to także źródło wielu pierwiastków mineralnych takich jak potas. Jajka znajdujące się w szakszuce są kolejnym doskonałym źródłem wielu witamin, ale co ważniejsze - również i białka. Z przepisem na szakszukę od Mom’s Club dostarczysz swojemu organizmowi mnóstwo wartościowych składników odżywczych!


Newsletter

 

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies oraz przetwarzanie danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności
Nie pokazuj więcej tego komunikatu