Halloumi to cypryjski ser, który powstaje z mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. Wyjątkowego aromatu dodaje mu listek mięty, dodający temu smakołykowi wyjątkowej świeżości. Sprężysta struktura tego sera sprawia, że halloumi świetnie komponuje się z chrupiącymi warzywami. Szukasz pomysłu na szybką przystawkę lub lekki obiad? Grillowany halloumi z warzywami z piekarnika to przepis dla Ciebie!
Warzywa z piekarnika z grillowanym halloumi to przepis idealny dla zabieganych mam. Potrzebujesz jedynie kostki (lub więcej) tego sera i kilka warzyw, które lubicie najbardziej. Grillowany halloumi według naszego przepisu posiada chrupiącą skórkę i mięsiste, soczyste wnętrze. Stanowi więc idealny, równie pyszny zamiennik mięsa. Podany z pieczonymi warzywami, może być uzupełnieniem sałatki lub samodzielnym daniem. Jeśli lubisz łączyć smaki, koniecznie uzupełnij słoność sera halloumi łyżeczką konfitury żurawinowej!