dodaj do ulubionych
Orzo ugotuj al dente, zachowując odrobinę wody z gotowania.
Brokuł i groszek: W osobnym garnku ugotuj brokuł na parze lub w osolonej wodzie (ok. 4-5 minut). W ostatnich 2 minutach dodaj groszek, aby się podgrzał.
Krewetki: Na patelni podsmaż czosnek na oliwie, dodaj krewetki i smaż 2-3 minuty z każdej strony. Dopraw solą, pieprzem i chili.
Warzywa: Dodaj na patelnię ugotowane brokuły, groszek, pomidorki i szpinak. Podsmażaj chwilę, aż szpinak zwiędnie.
Sos: Zdejmij patelnię z ognia, dodaj skórkę i sok z cytryny oraz odrobinę wody z makaronu, aby powstał lekki sos.
Łączenie: Wymieszaj wszystko z ugotowanym orzo, posyp ziołami i opcjonalnie pestkami.
Białko: ~35 g
Węglowodany: ~35 g
Tłuszcze: ~10-12 g
Kalorie: ~350 kcal