Strona główna » Przepisy » Przepisy » Hummus » Hummus

Hummus

Dostęp Tylko dla Klubowiczów Dołącz do klubu lub Zaloguj się

Hummus to orientalna pasta, która podbiła serca wielu osób. Przygotowywana jest na bazie ciecierzycy, ale również innych warzyw strączkowych. Hummus może być o smaku papryki, buraków czy dyni. W sklepach dostępne są gotowe pasty, ale doskonale wiemy, że przygotowane samodzielnie okazują się zdrowsze. Dlaczego? Ponieważ mamy możliwość przygotowania pasty z wybranych przez siebie składników, co redukuje występowanie konserwantów i ulepszaczy. Na szczególną uwagę zasługuje hummus z pieczonej dyni! Zastanawiasz się, jak przygotować pastę z ciecierzycy? Podpowiadamy!

Hummus z dyni - nie tylko na Halloween

Prezentujemy przepis na hummus z pieczonej dyni, który doskonale wpasuje się w jesienną atmosferę. To zdrowa przekąska, a jednocześnie niezwykle smaczna pasta do kanapek. Pamiętajmy — dynia to warzywo, z którego można zrobić halloweenowy lampion, ale również wiele pełnowartościowych dań czy przekąsek. Jest niezwykle uniwersalna, ponieważ doskonale smakuje przyrządzona na słodko czy wytrawnie. Z naszym przepisem krok po kroku przygotujesz pyszny hummus z pieczonej dyni, którym wszyscy będą się zajadać!


Newsletter

 

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies oraz przetwarzanie danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności
Nie pokazuj więcej tego komunikatu