Hummus to orientalna pasta, która podbiła serca wielu osób. Przygotowywana jest na bazie ciecierzycy, ale również innych warzyw strączkowych. Hummus może być o smaku papryki, buraków czy dyni. W sklepach dostępne są gotowe pasty, ale doskonale wiemy, że przygotowane samodzielnie okazują się zdrowsze. Dlaczego? Ponieważ mamy możliwość przygotowania pasty z wybranych przez siebie składników, co redukuje występowanie konserwantów i ulepszaczy. Na szczególną uwagę zasługuje hummus z pieczonej dyni! Zastanawiasz się, jak przygotować pastę z ciecierzycy? Podpowiadamy!
Prezentujemy przepis na hummus z pieczonej dyni, który doskonale wpasuje się w jesienną atmosferę. To zdrowa przekąska, a jednocześnie niezwykle smaczna pasta do kanapek. Pamiętajmy — dynia to warzywo, z którego można zrobić halloweenowy lampion, ale również wiele pełnowartościowych dań czy przekąsek. Jest niezwykle uniwersalna, ponieważ doskonale smakuje przyrządzona na słodko czy wytrawnie. Z naszym przepisem krok po kroku przygotujesz pyszny hummus z pieczonej dyni, którym wszyscy będą się zajadać!